Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge
28/10/2019
28/10/2019
 • Deel dit item:
 • Ophaling aan huis van asbest

  Vanaf maandag 4 november 2019 kan je door Igean hechtgebonden asbestmaterialen aan huis laten ophalen. Je kan aan een gunstig tarief big bags, plaatzakken of containers en beschermingsmateriaal bestellen om zo hechtgebonden asbest in je woning te laten afvoeren.

  De Vlaamse Regering heeft de opdracht aan OVAM gegeven om een asbestafbouwbeleid uit te werken zodat Vlaanderen tegen 2040 versneld asbestveilig gemaakt wordt.

  Daarom organiseert Igean in samenwerking met het lokaal bestuur een ophaling aan huis van hechtgebonden asbestmaterialen. Dankzij budgetten die vanuit de gemeenten en OVAM hiervoor werden vrijgemaakt, kunnen inwoners aan een gunstig tarief big bags, plaatzakken en/of containers en bijhorend beschermingsmateriaal bestellen om het hechtgebonden* asbest in hun woning af te voeren.

  Waarom asbest verwijderen?

  Asbest is een materiaal dat vroeger veel in de bouwsector gebruikt werd. Het is opgebouwd uit kleine vezels die u met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels zijn gevaarlijk als ze ingeademd worden.

  Asbestvezels komen vrij bij verwering (slijtage en afbrokkelen door blootstelling aan verschillende weersomstandigheden) of bij bewerking zoals zagen, slopen, slijpen, snijden, schuren, boren of reinigen onder hoge druk.

  Samen verslaan we het asbestbeest!

  De gemeente Essen en Igean, in samenwerking met OVAM helpen je graag om veilig en vakkundig je woning asbestveilig te maken door middel van een ophaling aan huis.

  Concreet levert Igean plaatzakken, big bags of een container, steeds met 2 sets Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM’s). Je vult deze dan zelf met asbesthoudend materiaal. Nadien komt Igean de zakken of container ophalen.

  Praktische informatie

  Het project start op 4 november! Alle informatie over het verwijderen van hechtgebonden asbest vind je via de website:

  www.igean.be/asbest

  Extra informatie vind je op www.asbestinfo.be.

  * Bij hechtgebonden asbest, soms ook wel vast asbest genoemd, zitten de vezels stevig vast in het dragermateriaal. Enkele typische voorbeelden zijn asbestcementen golfplaten, leien of buizen. Zolang dat asbest in goede staat is en voorzichtig wordt bewerkt, kan dit veilig verwijderd worden door een particulier.

  Contact

  Heuvelplein 23
  2910 Essen

  De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

  Met de steun van

  Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®