Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
23/11/2020
23/11/2020
 • Deel dit item:
 • Onze Bieblo(z)uil valt in de prijzen

  Door de mooie samenwerking tussen de bib, de technische dienst en de IT-dienst, viel de bib van Essen in de prijzen. De bib heeft namelijk een van de mooiste Bieblohoekjes van het land.

  In 116 bibliotheken inspireert de Bieblo-uil kinderen tussen 6 en 11 jaar. Na enkele kliks of swipes in het Bieblospel hebben ze een aantal verrassende boekentips te pakken. Uit de inzendingen van de fotowedstrijd kwamen twee winnaars (Beringen en Essen) met de gezelligste Bieblo-inrichting. Liselot Janssen vertelt over de betoverende Bieblohoek in hun bib. Beide bibs winnen een iPad met houder.

  Een aaibare reuze-uil in bib Essen

  Ook in bib Essen kijken ze vol trots naar hun handgemaakt kunstwerk. “Sinds september doet deze uil in de bib zijn werk, met succes! Kinderen worden erdoor aangezogen. Bieblo is onze nieuwste digitale dienst en we wilden die zichtbaar maken bij de kinderen en hun ouders. Zo moet meteen duidelijk zijn dat bij die tablet iets te beleven valt,” vertelt Liselot Janssen van bib Essen enthousiast. “Leo, de creatieve technieker van onze gemeente, ging aan de slag met materiaal dat hij vond in het gemeentemagazijn: een oude tafel, een boomstam, verfpotten met restjes... Behalve de tablet, gingen we de volle 100% voor recyclagemateriaal. De oogjes van de uil zijn heel mooi vormgegeven als een echte houtsculptuur.”
  "Een meisje vertelde me dat ze goed wist wat ze wilde lezen. Ze liet zich toch verleiden tot het Bieblospel. Toen ze haar boek later terugbracht, bleek ze superblij met de boekentip."
  "De uil in combinatie met de jungleplanten creëren een bosgevoel, waarbij de kinderen een privémomentje krijgen met de uil. De tablet zit in een houder tussen de vleugels van de uil. Hij biedt dus echt boekentips aan. We nemen als jeugdteam bewust de tijd om kinderen aan te spreken en hen nadien te vragen wat ze vonden van de boekentips. Kinderen die enkel meekomen met mama en eigenlijk geen boek gingen kiezen, nemen er nu wel eentje mee. Andere kinderen die bijvoorbeeld steevast strips kiezen, gaan nu vaak met een ander boek naar huis."

  Contact

  Heuvelplein 23
  2910 Essen
  Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
  De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

  Met de steun van

  Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®