Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge

Chiro Loenhout is meest ondernemende jeugdbeweging

WUUSTWEZEL - Chiro Loenhout mag zich een jaar lang 'De Meest Ondernemende Jeugdbeweging' noemen. Zij ontving deze titel op 30 september van UNIZO Provincie Antwerpen en haar partners KBC en Provincie Antwerpen. 

De jeugdbeweging maakte indruk met haar 'Beach Weekend' dat jaarlijks maar liefst 18.000 gasten lokt. Chiro Loenhout staat nu een jaar lang symbool voor de ondernemingszin die veel jongeren bezitten.

"Onze Chiro-groep staat heel het jaar door klaar voor de leden en hun ouders", klinkt het bij de leiding. "Daarbij focussen we op een goede communicatie en constante inzet. Ook voor ons jaarlijkse 'Beach Weekend' zetten we ons dag in, dag uit met plezier in."

Ondernemingsschap
Vandaag, 30 september 2018, verrasten UNIZO Provincie Antwerpen, KBC en Provincie Antwerpen deze ondernemingsgezinde Chiro-leden in hun lokaal. Gedeputeerde Ludwig Caluwé - bevoegd voor Economie - woonde de award-uitreiking bij en uitte zich positief over de ondernemingszin van de jongeren. "Ik wens Chiro Loenhout van harte proficiat. Het is voor mij duidelijk dat er heel potentiële ondernemers en ideeën onder onze jongeren aanwezig zijn. Toekomstige ondernemers zitten niet alleen op de schoolbanken, maar zijn ook actief bij jeugdbewegingen."


Prijzen
er ondersteuning van hun jeugdige ondernemingsschap ontving Chiro Loenhout een cheque van Adventure Valley Durbuy, ter waarde van 1.500 euro en een bon voor een gratis ondernemingsbegeleiding van UNIZO, ter waarde van 1.200 euro.


MT

Nieuwe ziekenwagen op komst voor Essen

ESSEN - De gemeenteraad zette op voorstel van burgemeester Gaston Van Tichelt het licht op groen om een nieuwe gemeentelijke ambulance aan te kopen. De huidige ambulancewagen is inmiddels zeven jaar oud en telt meer dan 240.000 kilometer.

De ambulance van Essen rukte vorig jaar maar liefst 584 keer uit, dikwijls voor levensreddende interventies. “De gemeentelijke ambulancedienst is een paradepaardje van Essen”, zegt de burgemeester.  “Daarnaast verzorgt de dienst ook cursussen, bv. om van Essen een ‘hartveilige gemeente’ te maken. Het team van onze ambulancedienst verdient dan ook het beste materiaal.”

“De ambulance van Essen rukte vorig jaar maar liefst 584 keer uit, dikwijls voor levensreddende interventies.”

“De huidige ambulancewagen is een topper”, zegt Van Tichelt.  “Met een verlengd chassis en de technologische apparatuur is het een wagen die bovengemiddeld is. Toch moeten we uitkijken naar een opvolger. De ambulancedienst rijdt ongeveer 30.000 km/jaar. Met een leveringstermijn van ongeveer anderhalf jaar (tijd tussen beslissing vandaag en de effectieve levering), was dan ook aangewezen om deze beslissing te nemen.”

“Onze ambulance redt letterlijk levens. Een nieuwe ambulancewagen kopen is dan ook heel goed besteed belastinggeld. We schatten dat deze nieuwe wagen 241.000 euro gaat kosten. Dat is veel geld, maar daarmee zullen we dan in Essen kunnen blijven beschikken over een heel performante wagen van dezelfde categorie als de huidige. Onze inwoners, en onze ambulanciers, verdienen dat”, besluit de burgemeester nog.

Tekst en foto ontvangen van Margo Tilborghs.

Met de steun van

Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®