Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
23/09/2018
23/09/2018
  • Deel dit item:
  • Essense Scholenveldloop gaat van start met jubileumeditie

    De Essense Scholenveldloop op woensdag 26 september is reeds toe aan zijn 30ste editie. Alle kleuters, lagereschoolkinderen en middelbare studenten zijn dan weer welkom op de jaarlijkse veldloop in sportpark Hemelrijk.

    De scholencross kadert in de Vlaamse week voor de scholenveldloop. Een organisatie van SVS (stichting Vlaamse schoolsport) waarbij er in heel Vlaanderen in bijna 300 gemeente door 260.000 kinderen deelgenomen wordt aan een scholenveldloop.

    De scholenveldloop in Essen wordt georganiseerd door ESAK (Essense Ateletiek Klub). Die staat woensdag weer paraat om klein en groot welkom te heten op het ateletiekterrein in sportpark Hemelrijk. “Het is alweer de dertigste editie van deze mooie sportieve scholenstrijd”, zegt Joris Geussens. “Daarom willen we er iets speciaals van maken. Jaar na jaar groeide de populariteit van de scholencross. Zo sneuvelde vorig jaar nog het deelnemersrecord. Liefst 632 sportievelingen speldden een borstnummer op.”

    Van kleuterloop tot estafette

    Zoals gezegd mogen de leerlingen én leerkrachten woensdagnamiddag 26 september hun sportiefste beentje voorzetten op het atletiek/voetbalterrein in het Hemelrijkpark. De eerste wedstrijd gaat om 14u van start.

    Naast de traditionele cross voor de kleuters en lagereschoolleerlingen staat er ook een estafette voor de middelbare scholieren op het programma. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen per graad een aflossingsploeg van 4 personen samenstellen waarmee ze kunnen deelnemen aan een aflossingswedstrijd over 4 x 300 meter.

    Ook de leerkrachten mogen de sportieve eer van hun school hoog houden in een aflossingswedstrijd. De kleuters en de leerlingen van de lagere school lopen per jaar.

    Sportiefste school

    De scholen kunnen onderling uitmaken wie de sportiefste leerlingen en leerkrachten heeft. De school die het best scoort, mag namelijk een mooie beker mee naar huis nemen. Er is een trofee voor de school die bij de meisjes wint, een beker voor de school die bij de jongens het sterkst uit de hoek komt en natuurlijk is er ook nog het algemene klassement.

    Randanimatie

    Maar uiteraard staat vooral het plezier van het deelnemen centraal en gaat iedere deelnemer met een mooi aandenken naar huis. Op de 30ste editie kan wat extra randanimatie niet ontbreken. Zo kan iedereen zich uitleven op de heuse stormbaan op de atletiekpiste. Eten, drinken, muziek en de sportieve sfeer maken dat het voor iedereen weer een topmiddagje zal worden.

    Contact

    Albert Yssackersstraat 29
    2910 Essen
    Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
    De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

    Met de steun van

    Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®