Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Essen

Essen
Hospitalisatie - Pensioen - Verzekeringen
14/03/2019
14/03/2019
Hospitalisatie - Pensioen - Verzekeringen
  • Deel dit item:
  • Hospitalisatieverzekering via je werkgever! Zalig, toch? Toch?

    Volgens Knack genieten bijna 4 miljoen Belgen van een hospitalisatieverzekering via hun werkgever of die van hun partner. Een mooie bonus die je enorm veel gemoedsrust biedt. Ook voor werkgevers is dit een zeer interessante vorm van verloning.

    Maar wat als je met pensioen gaat? Of van werkgever verandert? Of zelfstandig wordt? Of...
    Verlies je dan al die voordelen?

    Gelukkig niet, dankzij de 'Wet Verwilghen'. Die wet voorziet namelijk de mogelijkheid om dit contract op individuele basis verder te zetten, of toch minstens een gelijkaardig contract. Je moet hiervoor wel aan enkele basisvoorwaarden voldoen:
    - Je dient minimum twee jaar onafgebroken aangesloten zijn bij deze collectieve hospitalisatieverzekering, én
    - De individuele verderzetting dient zo snel mogelijk na verlies van dit voordeel benut te worden.

    Grootste voordeel? Je hoeft geen medische formaliteiten te doorlopen en er is géén wachttijd voorzien. Uitgesloten worden op basis van je medische 'bagage' is zodoende uitgesloten (sic) en de gunstige voorwaarden van de dekking via je werkgever blijven ononderbroken gelden, levenslang.

    Addertje?
    De premie die je betaalt voor dit individueel contract zal gebaseerd worden op je 'instapleeftijd'. Wil je dit kwalitatieve contract verderzetten op je pensioen, kan dat wel een stukken van mensen kosten...

    Oplossing?
    Uiteraard kan je hiervoor gelukkig nú al je voorzorgsmaatregelen nemen om je toekomstige verzekeringspremie te drukken. Héél soms is dit zelfs al voorzien via je werkgever, maar dit wordt zéker niet standaard voorzien. Het is een mogelijkheid om nu al, ver vóór je pensioen, een zogenaamde 'wachtpolis' af te sluiten. Dit contract zorgt ervoor dat je huidige leeftijd als het ware bevroren wordt.
    Het lijkt een ver-van-je-bed-show en ietwat abstract, maar het kan je enorme bedragen besparen eens je er daadwerkelijk beroep op moet doen.

    Win informatie in bij je verzekeringsadviseur om te bekijken hoeveel voordeel jij kan genieten.

    Contact

    Heuvelplein  1
    2910 Essen
    Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
    De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

    Met de steun van

    Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®