Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Essen

Essen
Reizen - Verzekeringen - Onafhankelijk - Advies - Verzekeringsmakelaar
10/07/2019
10/07/2019
Reizen - Verzekeringen - Onafhankelijk - Advies - Verzekeringsmakelaar
  • Deel dit item:
  • Goed en slim verzekerd op reis …

    Dankzij je verzekeringsmakelaar!


    Op vakantie vertrekken is een prettig vooruitzicht waar je optimistisch naar uitkijkt. Alleen al de koffers pakken, is een ‘sport’ op zich’. Heb je genoeg kledij mee? Welke schoenen moet je meenemen? Heb je je sportkledij mee? Is er wel voldoende genoeg plaats in je koffer? Jawel, je moet keuzes maken, zo niet vertrek je ‘dubbel’ gepakt op reis.

    Bij het plannen van een vakantie denkt men niet automatisch aan een reisverzekering. Je wil zonder stress en ontspannen op vakantie vertrekken. Nochtans gebeurt het onvoorziene snel. Het onvoorziene kan gebeuren net vóór je vertrek waardoor je alles moeten afzeggen of onder weg of tijdens de reis. Je staat niet altijd stil bij het risico op motorpech of een ongeval tijdens de reis. Voorkomen is beter dan genezen en daarvoor dient een reisverzekering.

    Tal van verzekeringen zijn ontwikkeld om dergelijke situaties op te vangen. Het komt er op neer dat je hier ook de juiste keuze maakt om ‘goed’ en ‘slim’ verzekerd op reis te vertrekken. Geef toe, het is zinloos om je te laten verzekeren voor risico’s die niet bestaan of voor risico’ die al in een ander contract verzekerd zijn. Vaak kan je beroep doen op je bestaande verzekeringen, zoals de auto -, de brand -, de familiale – of de hospitalisatieverzekering die je het hele jaar door verzekeren. Je komt al een eind met de waarborgen uit verzekeringspolissen die je eerder al onderschreef. Je kan deze met andere woorden voor het boeken of toch zéker voor je vertrek best even (laten) nakijken. Dit is één van de vele redenen waarom het aangewezen is je polissen zo veel als mogelijk te bundelen bij één tussenpersoon.

    Je verzekeringsmakelaar is uiteindelijk de meest geschikte persoon om je hierbij te helpen. Hij kan je een reisverzekering op maat voorstellen rekening houdend met de andere waarborgen waarvoor je al verzekerd bent.

    Jaar- of tijdelijk contract?
    Maar een vakantie brengt ook specifieke risico’s met zich mee en daarom is het vaak aangeraden om een reisverzekering op jaarbasis of voor een specifieke periode af te sluiten. De keuze tussen een tijdelijk contract of een jaarcontract hangt af van je persoonlijke situatie Als je zelden op reis gaat, kan een tijdelijk contract voor een bepaalde periode een goede optie zijn. Het voordeel is dat je al je reisgenoten mee in de polis kunt opnemen, zoals het vriendinnetje of het lief van je dochter.

    Voor wie regelmatig op stap gaat, is een jaarcontract de beste optie. De premie valt goedkoper uit als jij en je gezinsleden regelmatig op reis vertrekken. Het nadeel is dat je bij een jaarcontract een aparte polis moet afsluiten als je onverwachte reisgenoten meeneemt, zoals het vriendinnetje of het lief van je dochter, tenzij de ouders van dat vriendinnetje of lief al een reisverzekering hebben afgesloten en die polis voldoende waarborgen biedt voor jouw reis.

    Een verzekering op maat
    In de reisverzekeringen zijn de waarborgen zeer uitgebreid, het komt er op neer om de juiste waarborgen te kiezen die het best passen in jouw situatie. Een verzekering op maat als het ware.

    Vertrek je met de auto, dan sluit je best een pechverzekering af voor bijstand aan je voertuig onderweg. In dit geval zorgt de verzekering voor de herstelling van de wagen of bij niet-herstel voor repatriëring naar België. Ofwel zorgen samen bijstandsverzekeringen voor een vervangwagen, zodat je de reis kan verderzetten.

    Ga je met je familie op reis, dan is er een bijstandsverzekering die de extra kosten dekt wanneer één van de familieleden ziek wordt of betrokken geraakt bij een ongeval. In sommige gevallen moet de persoon terug naar België gebracht worden of moet het verblijf worden verlengd, wat extra kosten met zich meebrengt. Ook in geval van een overlijden van een dicht familielid in België, zorgt deze verzekering dat jij en je familieleden zonder kosten terug naar België kunnen keren.

    Je kan ook je bagage laten verzekeren tegen diefstal of beschadiging of wanneer ze te laat of zelfs niet op bestemming komt. Bij diefstal van de bagage moet er wel een spoor van inbraak of geweld aanwezig zijn. Professionele of dure voorwerpen verzeker je best afzonderlijk omdat het bedrag van de waarborg dikwijls beperkt is.

    Een belangrijke waarborg is zeker en vast de annuleringszekering. Deze kan tussenkomen wanneer de reis om één of andere (goede!) reden op het laatste moment moet geannuleerd worden. Dit omwille van medische redenen (bv. zware ziekte bij een dicht familielid), professionele redenen ( bv. verlies van job) of familiale redenen (bv. echtscheiding of herexamens bij één van de kinderen).

    En zo is er nog een waaier van andere waarborgen. Omdat elke situatie anders is en omdat elke maatschappij verschillende waarborgen aanbiedt, is het belangrijk dat je advies vraagt aan een onafhankelijke verzekeringsmakelaar. Die analyseert jouw situatie en stelt een verzekering samen op maat van jouw behoeftes.


    Bron & Inspiratie: https://www.makelaarinverzekeringen.be/blog/

    Contact

    Heuvelplein  1
    2910 Essen
    Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
    De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

    Met de steun van

    Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®